Schoonheidsslaapje

Schoonheidsslaapje

Ten goede of ten kwade heeft slaap behoorlijk wat invloed op je uiterlijk. Slaap je lekker uit, dan zie je dat terug in je uitgeruste en opgewekte instelling.

Is het tegenovergestelde het geval? Da’s nou balen! Dan zijn die wallen en kringen onder je ogen heel goed te zien en heb je behoorlijk wat gezichtsverzorging nodig om er toch een beetje toonbaar uit te zien. En dat kan nooit kwaad, want je huid vindt een beetje hulp van buitenaf stiekem best wel welkom. ‘s Nachts gaat je huid in de herstelmodus, maar als je slecht slaapt komt dat niet goed genoeg van de grond. Wanneer het je niet lukt om de oorzaak van een verslechterde nachtrust weg te nemen, kunnen we je aanbevelen om je huid grondig te reinigen en een nachtcrème aan te brengen alvorens je gaat slapen.

Maar laten we ook eens kijken naar het elimineren van de oorzaak van jouw slaapgebrek. Voor zover dat mogelijk is, tenminste.

Voor je naar bed gaat

Wat is jouw routine? Natuurlijk, tanden poetsen, eventueel een pyama aantrekken. In bed gaan liggen, licht uit, ogen di- nee? Sorry, slaan we hier werkelijk stappen over? Dan zit ‘m daar wellicht ‘t knelpunt. Want nog even televisie of Netflix kijken, je tablet of mobiele telefoon erbij pakken om je sociale media apps te updaten of controleren, dat gaat je allemaal niet in de kouwe kleren zitten. Al die beeldschermen schreeuwen bij wijze van spreken naar je brein om wakker te blijven en slagen behoorlijk in hun opzet. Dus leg weg, die smart devices en ga actief bezig met slapen! Al je berichten zijn er morgenochtend ook nog wel, die lopen niet weg.

Denk er bovendien aan dat je vlak van tevoren niks meer drinkt of eet. Wanneer de boel nog niet goed gezakt is, zul je dat gaan voelen en dat houdt je dan weer wakker.

Bed

Wat voor vorm je bed heeft maakt eigenlijk niet bijster veel uit. Natuurlijk wil je wel lekker veel ruimte om je heen en lig je misschien liever in een twijfelaar dan in een eenpersoonsbed wanneer je alleen slaapt. Maar wat voor matras en kussen je gebruikt, bijvoorbeeld, hebben een veel grotere invloed op je nachtrust. Deze moeten precies zacht genoeg zijn om je nek en rug volledig recht te laten liggen. Zo blijft je lichaam perfect in balans en je geest ook.

Wil je echt zeker zijn van een perfecte houding, kies dan voor een lattenbodem die heel gemakkelijk te verstellen is! Dat is ook handig voor wanneer je in de ochtend rechtop wilt zitten om te lezen of ontbijt te nuttigen.

Aanbevolen artikelen