Iedereen wil een prachtige glowy skin. Helaas is niet iedereen geschonken met een glowy huid zonder er iets aan te doen. Door te sporten en je huid goed te reinigen kom je al een heel eind. Ook het meest simpele door meer water te drinken kan al helpen bij een stralende huid. Zelfs koud douchen kan al een handje helpen. Verder is voeding en tijd voor jezelf nemen ook essentieel veer dé glow. In deze blog is te lezen hoe dat zit en waarom het zo belangrijk is om deze aspecten te doen voor een glow. 

Workout

Duik de sportschool in. Ja ik hoor je al denken ‘nee he moet ik echt sporten?’ Ja, dit stimuleert je bloedcirculatie namelijk. Door te sporten verbeter je de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamscellen. Ook door te zweten zorg je ervoor dat afvalstoffen naar buiten worden geduwd. Hierdoor gaat je huid er glanzend en gezond uitzien. Verder voel je je na het sporten ook een stuk gezonder en voel je echt voldaan. Bovendien boost het je zelfvertrouwen, doordat je jezelf telkens weer op de proef stelt, doelen behaald en jezelf sleept naar de sportschool. Dit vergt allemaal discipline en doorzettingsvermogen, waardoor je echt respect voor jezelf krijgt. In de sportschool kun je cardio of krachttaining doen. Cardio kan je zo leuk mogelijk maken door bijvoorbeeld een speedladder te gebruiken waar je ook je coördinatie, balans, flexibiliteit en conditie mee traint. 

Reinig je huid

Het reinigen van je huid is ontzettend belangrijk voor als je een glowy huid wil krijgen. het is belangrijk om iedere dag je huid te reinigen. Ook als je geen make-up draagt. Je huid vangt namelijk alles op wat er in de lucht hangt, waardoor je poriën dicht kunnen gaan zitten. Ook verwijder je talg van je gezicht, precies wat mee eters veroorzaakt. Het beste is om in de ochtend en in de avond je gezicht te reinigen. Je denkt nu huh? In de ochtend reinigen? Ja, want dan verwijder je het vuil wat het lichaam in de nacht tijdens het herstelperiode zelf naar het oppervlakte heeft gebracht. Zorg ook voor de juiste product typen voor je huid. Dus zorg voor goede producten die ook echt bij jou past. Mocht je een droge en gevoelige huid hebben of een vette t-zone zorg dan dat je product hebt die het of verminderen of niet verder uitdrogen. Het is een groot gemaakte fout om zomaar producten te kopen zonder ernaar om te kijken of het wel echt is voor jouw huid. Als je niet weet wat voor een huidtype hebt ga dan naar een specialist toe die het je kan vertellen. 

Water!

Water drinken is ontzettend belangrijk. Iedereen vergeet het wel eens om niet genoeg water te drinken op een dag. Het dagelijks drinken van 2 liter water is wel echt belangrijk. Voor je organen en voor je huid. Door voldoende te drinken hydrateer je huid en het zorgt voor minder geïrriteerde plekken. Water is niet alleen goed voor je huid, maar water vervult dagelijks erg belangrijke taken. Het is een oplosmiddel, transportmiddel, bouwstof, helpt om op temperatuur te blijven en het helpt de nieren met het afvoeren van afvalstoffen. Vooral als je wilt afvallen en beter in shape wilt komen dan is het nog belangrijker om nog echt veel water te drinken. Ook is het goed om kraanwater te drinken, want dan ben je ook milieuvriendelijker bezig dan als je flesjes water koopt in de supermarkt of ergens anders. Ook het drinken van water heeft positieve invloed op je brein. Het brein heeft namelijk zuurstof nodig om goed na te denken. Dus je bent niet alleen bezig met in shape te komen, maar ook ben je je gezondheid aan het verbeteren door meer water te drinken. Wist je trouwens dat ons lichaam gemiddeld 70% uit water bestaat

Douche iets kouder

Door heel heet te douchen droog je je huid uit. Door de hitte verlies je de goede oliën die in de huid zitten. Terwijl juist die oliën essentieel zijn voor een stralende huid. Het is belangrijk om zowel in de winter als in de zomer kouder te douchen. Verder door koud af te douchen wordt je huid strakker. Ook krijg je er meer energie van koud douchen en versterkt het je weerstand. 

Voeding  

Voeding is heel erg belangrijk. Het is belangrijker dan je zou denken. Door het eten van carotenoïden wat in bijvoorbeeld wortels, sinaasappels en tomaten. Krijg je het bruine kleurtje wat je in de zomer krijgt is mooi, maar beschadigd de huid wel erg. Maar door het eten van carotenoïden bescherm je de huid tegen de UV schade. Verder zorgt het eten van vette vis zoals zalm dat vocht beter in de huid blijft zitten en dat de huid zich beter kan beschermen van buitenaf. Door groene thee te drinken, waar razend veel antioxidanten in zitten bescherm je huid tegen UV schade en kan je huidveroudering voorkomen. Niet alleen groene thee is goed, ook broccoli, aardbeien en cranberry’s. Door het eten van noten krijgt je lichaam hulp bij het afvoeren van de afvalstoffen en de elasticiteit van de huid wordt verbeterd. En deze is vooral voor de chocolade liefhebbers. Chocola is goed voor je huid! Maar ga dan wel voor de variant met minimaal 70% cacao. Door het eten van chocola kun je vroegtijdige rimpels wel vergeten. Wil je jouw huid echt een flinke boost geven? Ga dan echt voor rauwe cacao. Natuurlijk moet je alles in balans eten dus niet direct een flinke reep achterover eten, maar kleine stukjes. 

Stress en slaap  

Stress en slaaptekort hebben enorme invloed op de huid. Je huid is vatbaarder voor puistjes, irritaties, mee eters en andere huidproblemen. Ook kan het droger worden en wat doffer uit gaan zien door de mindere bloeddoorstroming. Je wordt bleek en je huid oogt grauw. Door juist tijd voor jezelf te nemen en echt even te ontspannen. Kan je de huid weer laten stralen. Als je echt lekker in je vel zit dan krijg je pas echt een mooie glow. De glow kan iedereen dan echt van je af zien stralen. Neem dus echt tijd voor jezelf en zorg dat jij je weer lekker in je vel gaat zitten. 

Aanbevolen artikelen