Is een vooropleiding theater iets voor jou?

Ben jij tussen de 16 en de 24 en droom je van een leven als acteur of actrice? Daarvoor moet je natuurlijk naar de toneelschool! Als je je daar perfect op wilt voorbereiden dan is deze vooropleiding theater school in Amsterdam iets voor jou. Daar hebben ze namelijk een fantastische toneelschool, waar je de gehele basis van acteren zult leren en uitgebreid oefenen. Je gaat er dus echt kennismaken met het vak, en allerlei verschillende technieken leren te gebruiken in de praktijk.

De voordelen van deze vooropleiding theater school

De reden dat veel jonge studenten kiezen voor lessen aan deze vooropleiding theater school is dat ze zo ervaring op kunnen doen en waardoor ze hun kansen vergroten om aangenomen te worden. . Het is namelijk een voorbereiding op de toneelschool, en je ontvangt er geen diploma, ook geen certificaat. Deze vooropleiding theater doorlopen garandeert je dan ook niet dat je op de echte toneelopleiding wordt aangenomen, maar de kans is wel vele malen groter. Je moet daar immers auditie doen, en tijdens deze lessen leer je hoe je dat doet en wat er precies van je gevraagd wordt. Je leert onder andere je grenzen te verleggen en personages te onderzoeken en te spelen, wat een belangrijk aspect is aan het acteervak.

Ervaring met acteren opdoen als jonge student

Deze vooropleiding theater lessen zijn geschikt voor studenten van 16 tot 24 jaar. In deze leeftijdscategorie bevinden zich de meeste jongeren die klaargestoomd willen worden voor de echte toneelacademie. In een selecte groep van 12 jongeren ga je aan de slag met allerlei technieken, zoals improvisatie, speltechnieken en zeggingskracht. Deze technieken zeggen je nu misschien nog heel weinig, maar je leert vanzelf wat ze betekenen en hoe je ze effectief toepast.

Deze vooropleiding theater lessen besteden bovendien veel aandacht aan wat camera acteren inhoudt, aangezien dit ook een onderdeel is van de audities.  Dat is namelijk best een kunst, en in de praktijk veel moeilijker dan je zou denken. Als je er eenmaal diverse keren mee in aanraking bent geweest  hebt kun je er makkelijker op inspelen. Overigens geldt dat voor veel van de technieken. Je moet er gewoon mee oefenen, dan maak je ze vanzelf eigen. Deze vooropleiding theater lessen zijn zeer populair onder studenten die naar de toneelacademie willen, omdat ze ieder jaar de hoogste aantallen in heel Nederland hebben van jongeren die worden aangenomen. Zo zullen ze uiteindelijk het vak gaan uitoefenen als acteur of actrice. 

Improviseren en je verbeelding gebruiken

Een zeer belangrijk onderdeel van deze vooropleiding theater lessen is natuurlijk dat je goed leert te improviseren. Je doet daarbij een beroep op je verbeelding, want alles wat je zegt of doet moet vanuit jezelf komen. Je kunt leren hoe je reageert op dingen die iemand anders zegt, maar gaat ook aan de slag met monologen, die je, al dan niet deels, hebt ingestudeerd. Tijdens deze lessen doe je een schat aan informatie en technieken op die je de rest van je leven kunt inzetten tijdens het acteren. En met deze ervaring op zak is de kans dat je op de echte toneelacademie wordt aangenomen natuurlijk vele malen groter!

Aanbevolen artikelen