Quercetine vitamine C, een perfecte combinatie

Quercetine vitamine C, een perfecte combinatie

Verschillende zaken kunnen in de praktijk een absolute meerwaarde betekenen voor ons lichaam. Zoveel zal ongetwijfeld ook bij jou wel duidelijk zijn. Neem nu bijvoorbeeld de combinatie Quercetine vitamine C. Van nature komen beiden vaak samen voor wat ervoor zorgt dat ze elkaar op een efficiënte manier kunnen versterken. Zou je graag meer te weten willen komen over deze combinatie? Dan is het zeker de moeite waard om verder te blijven lezen!

Waarom kiezen voor Quercetine vitamine C?

Bijzonder veel mensen kiezen er in de praktijk voor om gebruik te maken van de combinatie Quercetine vitamine C. Dat omwille van de verschillende voordelen die eraan verbonden zijn. In eerste instantie kunnen we vaststellen dat er een goede ondersteuning mee wordt gerealiseerd voor het immuunsysteem. Bovendien helpt ze ook om de gezonde cellen die zich in ons lichaam bevinden te beschermen. Van nature komt Quercetine zoals reeds aangegeven ook zeer vaak voor in combinatie met vitamine C. Dat zorgt ervoor dat beide stoffen over een voor elkaar versterkende werking beschikken. Voor verschillende van de supplementen die op de markt zijn terug te vinden geldt tot slot eveneens dat geschikt zijn voor niet alleen vegetariërs, maar ook voor veganisten. Ook dat is voor veel mensen uiteraard niet onbelangrijk om te weten. 

De antioxidant Quercetine 

Quercetine is één van de zogenaamde bioflavonoïde voedingsstoffen die zoals reeds aangegeven in de natuur zeer vaak aangetroffen wordt in combinatie met vitamine C. Quercetine is een zogenaamde antioxidant welke zich ook in verschillende voedingswaren bevindt. Denk hierbij niet alleen aan uien en kappertjes, maar ook in bijvoorbeeld peren, appels en broccoli. Ook verschillende theesoorten zijn rijk aan deze antioxidant. Voor zeer veel mensen geldt dat ze standaard uit voeding te weinig Quercetine binnen krijgen. Het is mede omwille van die reden dat ervoor werd gekozen om bepaalde supplementen in het leven te roepen. Voor deze supplementen geldt dat ze vaak voorkomen in combinatie met vitamine C. Zo profiteer je van het beste van twee werelden!

Wat maakt vitamine C zo belangrijk?

Wil je niet alleen kunnen rekenen op de inname van extra Quercetine, maar ook van de nodige hoeveelheid vitamine C? In dat geval is kiezen voor een supplementencombinatie Quercetine vitamine C uiteraard een uitstekende keuze. Voor beide stoffen geldt dat ze voor ons lichaam ongelofelijk belangrijk zijn. De voordelen die we toe kunnen schrijven aan vitamine C zijn dan ook:

  • De vitamine draagt bij aan een normale werking van ons immuunsysteem; 
  • Er is sprake van een vermindering van vermoeidheid; 
  • De cellen in ons lichaam worden optimaal beschermd tegen oxidatieve schade; 
  • Ze helpt bij het realiseren van een normale collageenvorming;

Zowel voor Quercetine als voor vitamine C geldt dat we er reeds een bepaalde hoeveelheid van binnenkrijgen via onze voeding. Dat is op zich natuurlijk reeds mooi meegenomen, maar vaak deze hoeveelheden onvoldoende om aan de noden van ons lichaam tegemoet te kunnen komen. Omwille van deze reden kan de inname van een supplement Quercetine vitamine C zeer interessant zijn. Zo kan je de mogelijks te beperkte hoeveelheden die worden ingenomen toch efficiënt compenseren.

Aanbevolen artikelen