De juiste tools voor jouw homegym

Ben jij een sporter die ook graag thuis sport? Thuis sporten heeft veel voordelen. Rust en privacy zijn verzekerd, je kunt de muziekkeuze en -sterkte aanpassen op jouw smaak en je bespaart reistijd naar de sportschool. Je wilt alleen wel dat jouw thuis workout sessie net zo effectief en productief is als een workout in de gym. Daarom is het aan te raden om te investeren in de juiste tools die ervoor zorgen dat jij een zeer productieve workout kunt hebben in je eigen huis. In deze blog een paar tools die onmisbaar zijn voor jouw homegym!

Fitnessapparaat

Voor het thuis sporten is het aan te raden om een apparaat aan te schaffen wat multifunctioneel is en waarmee je veel soorten spieren kunt trainen. Het is vaak niet te doen om een hele sportschool met verschillende soorten apparaten te reproduceren bij jou thuis, maar een investering in één multifunctioneel fitness apparaat is aan te raden. Met een fitnessapparaat kun je toch net wat meer en effectiever spieren trainen dan zonder een apparaat. Een tip voor een fitnessapparaat voor thuis is de halterbank. Je kunt een halterbank gebruiken voor bankdrukken, maar ook voor het trainen van benen, schouders, buik, rug en billen. Kies voor een verstelbare halterbank, waardoor je dit fitnessapparaat op nog meer verschillende manieren kunt gebruiken. Als je voor een halterbank met bijgeleverde weerstandsbanden gaat, kun je met de halterbank ook krachttraining doen. Het is belangrijk om met de aankoop van een halterbank te letten op de lengte van de halterbank. Het hangt namelijk af van jouw lengte welke maat halterbank geschikt is voor jouw lichaam. Klik hier voor meer inspiratie en informatie over fitnessapparaten!

Yogamat

Een minder dure, maar net zo belangrijke investering is de aanschaf van een yogamat. Doordat dit matje een zachte ondergrond creëert, is hij onmisbaar voor alle vloeroefeningen. Dit voorkomt pijnlijke aanvaringen met een harde grond. Naast voor sporten is een yogamat ook erg geschikt om tot rust te komen tijdens een meditatiesessie. 

Gewichten

Je kunt ervoor kiezen om alleen op lichaamsgewicht te trainen, maar het is gebleken dat een setje extra gewichten erg functioneel is tijdens een home workout. Hierbij kun je denken aan een kettlebell of een setje dumbells met verschillende gewichten. Voordelen van een setje gewichten is dat je kunt starten met een gewicht wat bij jouw spierkracht past, en daarna kunt opbouwen door steeds zwaardere gewichten te gebruiken. Sporten met een setje gewichten is hiernaast ook efficiënter dan sporten met lichaamsgewicht. Om het concreet te maken, herhaalde je normaal een oefening 15 keer, dan is met het gebruik van gewichten het zeker voldoende als je een oefening 10 keer doet! 

Met deze 3 tools kan jouw home workout niet meer mislukken. Ook zal het investeren in jouw homegym ervoor zorgen dat je geen reden meer hebt om het sporten uit te stellen. Je hoeft er niet eens de deur meer voor uit, dus sporten maar!

Aanbevolen artikelen