Voedingssupplementen die vrijwel iedereen nodig heeft

binaryblog.eu

Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar het voedsel dat je in je lichaam stopt heeft een enorme invloed op je algehele gezondheid. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen eet – en daar hoort ook het binnenkrijgen van voldoende essentiële vitaminen en mineralen bij. In dit artikel bespreken we enkele van de voedingssupplementen die bijna iedereen nodig heeft. Dus of je nu je immuunsysteem een boost wilt geven of je energieniveau wilt verbeteren, lees verder voor een aantal geweldige tips!

Vitamine D3

Vitamine D3 is essentieel voor sterke botten en tanden, en voor een gezond immuunsysteem. De meeste mensen krijgen niet genoeg vitamine D3 uit hun voeding alleen, dus is het belangrijk supplementen te nemen. Vitamine D3 zit in vette vis, eieren, en zuivelproducten – of je kunt een supplement nemen. Zelf gebruik ik het product super vitamine d3 5000 ie per druppel van Meditech Europe. Ik ben zelf geen fan van het slikken van pillen en daarom is dit een ideale oplossing voor mij.

Vitamine K2

Vitamine K2 is belangrijk voor de bloedstolling en de gezondheid van de botten. Vitamine K zit in bladgroenten, broccoli, kool, en spruitjes. Je kunt ook een supplement nemen. Het is vaak in tabletvorm verkrijgbaar. Doordat het zeer kleine tabletten zijn, zijn ze doorgaans makkelijk door te slikken.

Omega-drie vetzuren

Omega-drie vetzuren zijn belangrijk voor het hart , hersenen, en immuunsysteem. Omega-drie vetzuren komen voor in vette vis, zoals zalm, makreel, en sardines. Je kunt ook een supplement nemen in de vorm van capsules of olie.

Algen tabletten

Algen tabletten zijn een geweldige bron van veganistische omega-drie vetzuren. Algen zijn ook rijk aan andere vitaminen en mineralen, waardoor het een geweldig all-round supplement is. Je vindt algentabletten in natuurvoedingswinkels of online.

Multivitamine

Een multivitamine is een goede manier om ervoor te zorgen dat je alle essentiële vitamines binnenkrijgten mineralen die je nodig hebt. Je vindt multivitaminen in natuurvoedingswinkels of online.

Vitamine B12

Vitamine B12 is belangrijk voor het energieniveau, de hersenfunctie, en de aanmaak van rode bloedcellen. Vitamine B12 zit in dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren, en zuivel. Je kunt ook een supplement nemen in de vorm van een pil of injectie.

Jodium

Jodium is belangrijk voor de schildklierfunctie. Jodium zit in zeevruchten, eieren, en zuivel. Je kunt ook een supplement nemen in de vorm van een pil of vloeistof. Zelf gebruik ik het jodiumsupplement van NOW Foods. Het komt in de vorm van 225 mcg per capsule en ik neem één capsule per dag

Zink

Zink is belangrijk voor de immuunfunctie, wondgenezing, en vruchtbaarheid. Zink zit in vlees, gevogelte, zeevruchten, bonen, noten en zaden. Je kunt ook een supplement nemen in de vorm van een pil of vloeistof. Zelf gebruik ik het product Jarrow Formulas Zinc Balance Ultra Potency capsules. Ze zijn er in 50 mg per capsule vorm en ik neem één capsule per dag.

Zoals je ziet zijn er allerlei supplementen die bijna iedereen nodig heeft om optimaal gezond te blijven. Praat zeker met je arts of diëtist over welke voor jou geschikt zijn. En vergeet niet om gezond te eten en regelmatig te bewegen voor de beste resultaten! Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat dit artikel nuttig was! Als je vragen of opmerkingen hebt, laat ze dan gerust hieronder achter.

Aanbevolen artikelen