Zo kom je gezond de winter door!

Zo kom je gezond de winter door!

De zomermaanden zitten er helaas weer op en dat betekent dat de donkere winter weer voor de deur staat. Veel mensen ervaren dat ze in de zomer vaak vrolijker zijn, vaker buiten komen en een stuk lekkerder in hun vel zitten dan in de winter. Wellicht helpt de vitamine D van de zon hier bij. Om niet in een winterdipje te raken, raden wij aan om gezond te eten en te bewegen. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan verder!

Aan de wandel

Het is ontzettend belangrijk om in de winter tijd voldoende beweging te krijgen. Hou je er niet van om naar de sportschool te gaan? Je kunt ook zonder naar de sportschool te gaan aan je beweging komen. Je kunt bijvoorbeeld in je eentje een mooie wandeling gaan maken. Door in je eentje te gaan wandelen, kun je de omgeving goed in je opnemen. Probeer eens extra goed te focussen op wat je ziet, hoort, ruikt en voelt. Je zult merken dat je je eigen omgeving zo veel beter leert kennen! Laat je telefoon eens thuis tijdens een wandeling en geniet echt van de omgeving om je heen. Helemaal opgeladen zul je weer thuis komen. De frisse lucht is goed voor iedereen.

Lekker zweten

Kun je niet wachten om weer een festival te bezoeken? Dan is een party-workout misschien iets voor jou. Je kunt namelijk speciale party- en club workouts volgen, omdat wegens de lockdown het festivalseizoen er natuurlijk een stuk anders uitziet dan gewend. Leuk feitje: de workouts zijn gefilmd bij unieke locaties zoals de Euromast.

Voeding

Ook is het belangrijk om goed naar je voeding te kijken en gezond te blijven eten. Zorg ervoor dat je elke dag voldoende groentes, fruit en vezels eet. Ook variatie is belangrijk bij een gezond eetpatroon. Vermijd daarnaast te veel frisdrank, koffie en alcohol. Daar zitten namelijk suikers en cafeïne in. Dat is niet bevorderlijk voor je gezondheid. Drink in plaats daarvan veel water of thee.

Slaap

Genoeg slaap is belangrijk om fit en gezond te blijven. Volwassenen hebben gemiddeld 7 tot 9 uur slaap per nacht nodig. Ben je een slechte slaper? Het helpt om elke dag – dus ook in het weekend – rond dezelfde tijd te gaan slapen en ook rond dezelfde tijd weer op te staan. Een ritme is bevorderlijk voor de kwaliteit van je nachtrust. Ook is het goed om een uur voor het slapen gaan geen tv meer te kijken en niet meer op je telefoon te zitten. Het blauwe licht daarvan houdt je namelijk actief. Leg deze dus op tijd weg en pak bijvoorbeeld een boek. Van lezen ontspan je en daar val je ook sneller van in slaap.

Aanbevolen artikelen