Zo ga je onbezorgd op autovakantie!

Op vakantie gaan met de eigen auto heeft veel voordelen. Zo heb je alle vrijheid om overal heen te gaan waar je wil en kun je tussendoor altijd stoppen om leuke plaatsen te ontdekken. Ben jij klaar om er met de auto op uit te gaan? Voordat je vertrekt zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken. Zo heb je natuurlijk een passende autoverzekering nodig, waardoor je gedekt bent tegen onvoorziene kosten bij schade. Daarnaast kan het slim zijn om de auto een check-up te geven bij de garage. Op die manier kun jij onbezorgd de weg op en in alle rust genieten van een onvergetelijke vakantie!

Ga zorgeloos de weg op

Elke automobilist in Nederland moet verplicht een autoverzekering afsluiten om met de auto de weg op te mogen gaan. De minimaal verplichte verzekering is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Met een WA-verzekering auto ben je verzekerd tegen schade die jij veroorzaakt aan een ander voertuig. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hogere dekking, met een WA+ of een allriskverzekering. Daarnaast kan het slim zijn om een speciale verzekering voor pechhulp in het buitenland af te sluiten, zodat je altijd snel geholpen bent wanneer je onverwacht pech krijgt.

Laat een check-up doen bij de garage

Om het risico op pech met de auto te verkleinen, is het verstandig om voor vertrek even langs de garage te gaan: hier kun je een speciale snelle vakantie check-up laten uitvoeren. Hierbij checkt de monteur alle basics van de auto, zoals banden, remmen, vloeistoffen en ruitenwissers. 

Wil je extra zekerheid? Laat dan meteen een kleine of grote onderhoudsbeurt uitvoeren bij de garage. Hierbij wordt jouw auto in perfecte staat gebracht en worden alle essentiële onderdelen goed nagelopen en waar nodig vervangen. Denk ook aan de verlichting, de airbag en natuurlijk de motor. Op die manier loop je geen kans dat jouw auto het onderweg opeens begeeft en je stil komt te staan langs de weg.

Ga door de wasstraat

Als laatste voorbereiding op jouw autovakantie is het raadzaam om de wagen even door de wasstraat te rijden. Met een stralend schone auto is het nog fijner om op reis te gaan. Neem gelijk de binnenkant van de auto mee tijdens het schoonmaken, gooi alle losse troep in een vuilniszak en klop de vloerkleden goed uit. Zo ben jij met een blinkende auto, die er weer als nieuw uitziet, helemaal klaar voor de roadtrip van jouw leven!

Aanbevolen artikelen