Op weg naar succes: de voorbereiding op je theorie examen

Sommige (basis)schoolkennis gebruik je verder nooit in je leven, afhankelijk van de richting die je op gaat. Dat is met deze theorie stof wel even anders!

Dus, wat willen we nou eigenlijk zeggen? Puur dat theorie niet iets is om met de pet naar te gooien. Studeer er hard voor, sla de informatie op en leer ernaar te handelen. In het verkeer zul je dat uiteindelijk nodig hebben, omdat je te maken krijgt met allerlei situaties waar jouw reacties op nodig zijn. Doe je dat niet, dan komen daar ongelukken van. Letterlijk! Deelnemen aan het verkeer gaat dus niet zonder de regels uitvoerig te kennen. Besteed er dan ook voldoende tijd en aandacht aan. En geld, waar nodig. Al helemaal omdat examens voor theorie en praktijk niet gratis zijn.

En zodra je de theorie hebt gehaald, mag je met het praktijkgedeelte bezig. Daar heb je jouw kennis van de theorie dus wel degelijk voor nodig. En hoe goed je alle informatie beheerst en weet toe te passen, hoe sneller jij je rijbewijs te pakken hebt. En daar doe je het voor! Dit betekent immers dat je nooit meer hoeft te wachten op een bus die niet komt, een trein die vertraging heeft, een openbaar vervoer dat in zijn geheel staakt en vrienden die geen tijd hebben om jou een lift te geven. Er valt een enorme last van je schouders en je krijgt er zo veel vrijheid voor terug! Dat is de investering dubbel en dwars waard, kunnen we je uit ervaring vertellen. Dus zet ‘m op!

Lesmateriaal

De theorie die je moet leren staat in al dan niet digitale boeken. Tegenwoordig heb je namelijk de luxe om te leren via eBooks en digitale cursussen. Hartstikke handig! Je smartphone heb je immers altijd wel op zak. En literatuur op het gebied van theorie is overal vrij verkrijgbaar. Ruime keus dus!

Maar ook weer niet, want je moet er wel wat eisen aan stellen. Aan een boek dat niet is opgedeeld in de 25 officiële CBR categorieën heb je namelijk niks. Dan mis je namelijk een boel overzicht en weet je niet zeker of de informatie die je tot je krijgt wel relevant is voor het examen waarop jij je aan het voorbereiden bent.

Actualiteit is een ander argument. Het examen gaat uit van de laatste versie van de verkeersregels. Geldt dat niet voor je boek, dan kun je er niet op vertrouwen dat het je helpt om vragen die zich op deze nieuwste veranderingen baseren correct te beantwoorden. En de foutmarge is al zo klein!

Oefenen

Het enige wat jij nog kunt doen nadat je het gevoel hebt dat je de stof al behoorlijk goed kent, is uitgebreid je auto theorie oefenen. Dat doe je aan de hand van gedetailleerde proefexamens die net als je lesmateriaal de 25 officiële CBR categorieën volgen. En ze moeten qua niveau en inhoud gelijk zijn aan het uiteindelijke examen, zodat je precies weet wat je te wachten staat! We wensen je alvast heel veel succes toe.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

  1. Wat goed dat je andere probeert te waarschuwen voor het theorie gedeelte om je rijbewijs te halen! Ikzelf moest mijn bus theorie halen en had dit behoorlijk onderschat. Mooi artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *