Plat dak voor je schuur? Deze opties zijn er!

Als je een woning hebt met een schuur, dan is de kans groot dat het gaat over een plat dak. Het is goed om te weten dat er dan verschillende soorten dakbedekking mogelijk zijn. Hierbij zal de onderconstructie ook egaal en vlak moeten zijn, maar let goed op want de dakbedekking is niet plat. Daar is dan ook bewust voor gekozen, want als de hele constructie al plat is, dan blijft er water op het dak liggen. Ook zijn er diverse materialen die toegepast kunnen worden zoals dakleer, golfplaten en EPDM. 

EPDM bij plat dak schuur

Bij een platdak is EPDM gangbaar. Bij een hellend dak vind je eerder dakpannen en golfplaten. Maar wat zou jij doen als je het dak van de schuur moet bedekken? Veel mensen willen het niet zelf doen, ze hebben geen tijd, durven het dak niet op of hebben geen idee wat ze moeten doen. Een goed moment om daarom advies in te winnen bij de dakdekker, de specialist op dit gebied. Ze geven advies over het materiaal, maar ook over de mogelijkheden die er zijn. 

Opties platdak schuur

Bij een plat dak van de schuur kun je kiezen voor bitumen, goedkoop en het wordt aan elkaar gebrand. Maar let hierbij op want bitumen kan als het droog wordt schuren. De levensduur is gemiddeld 20 jaar. Maar kies je duurder EPDM dan kan het tot wel 40 jaar meegaan. Meestal wordt er bij een plat dak de voorkeur gegeven aan EPDM of dakleer. Wat daar dan weer precies de voordelen van zijn, kan de dakdekker jou precies uitleggen. Ook qua kosten kunnen ze je vooraf aangeven waar je aan toe bent. Op deze manier weet je precies de opties en de kosten voor het plat dak bij je schuur en kun je het uitbesteden aan de specialist.

Aanbevolen artikelen