Lente in Drenthe? Dan laat de zomer niet lang op zich wachten!

En dat betekent dat de tijd is gekomen om je voor te bereiden op de zonnige dagen van het jaar. Waar is jouw tuin aan toe?

De dip die winter heet mag al gauw plaatsmaken voor de piek die het voorjaar te bieden heeft. En je zult zien dat niet alleen je humeur hierdoor opleeft, maar ook je meest directe omgeving! En ja, dat zijn natuurlijk je buren, je vrienden, familie en dergelijke, maar ook je tuin. Oké, na de winter kan die misschien nog wel een beetje hulp gebruiken, hoewel dat mee zal vallen wanneer je die perfect op de vorst hebt voorbereid. Hoe dan ook, wat die nog nodig hebt om weer op te leven, kun je nu uit gaan voeren. Snoei, wied onkruid, en verwijder ander afval. Maai het gazon, verzorg je bloemperken en breng je moestuin op orde.

Naast de tuin is dit ook een moment om aan jezelf te denken. Op je dooie gemakkie lekker van de zon genieten moet namelijk ook mogelijk zijn. Daarvoor heb je een terrasoverkapping in Hoogeveen en omstreken nodig. Deze is in meerdere soorten en vormen verkrijgbaar. Wat voor eisen en voorkeuren stel jij aan een dergelijke toevoeging aan jouw botanische paradijsje?

Glazen overkapping

Hoe fijn het ook is om beschut te zitten, je hebt wel een heleboel aan je tuin gedaan om die er schitterend uit te laten zien. En te laten bloeien zodat je er letterlijk de vruchten van mag plukken. Kortom, zodra je van de zon geniet, wil je er ook een aangenaam uitzicht op jouw hof op na houden. Daarom kom je al gauw uit op een glazen overkapping, die je desgewenst rondom geheel kunt afsluiten. Dat betekent namelijk dat je tegen alle elementen beschermd bent, zoals de wind en de regen. Maar ook de zon zelf, mocht die al te fel worden. Installeer dan wel een opvouwbaar scherm of een diffuse ruit bovenaan, anders ga je aan den lijve ondervinden wat het broeikaseffect nou precies inhoudt.

Aluminium overkapping

Omdat aluminium zo licht is, zou je niet zeggen dat het zo stevig is. Maar schijn kan bedriegen! Het is een makkelijk te bewerken én sterk materiaal, waarmee je alle kanten op kunt. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om er allerlei handige opties aan toe te voegen, zoals verlichting en verwarming. Zo heb je het ook in de gezellige zomeravonden ontzettend behaaglijk!

Houten overkapping

Om je overkapping een wezenlijk onderdeel te laten zijn van je tuin, zul je het materiaal daarop aan moeten passen. Denk dus aan hout als basis voor je constructie. Maar dan natuurlijk wel een duurzame soort die nauwelijks onderhoud vereist en die er nog jarenlang prachtig uit blijft zien.

Op naar de zomer!

Aanbevolen artikelen