Klanten aantrekken voor beginners

Het basisprincipe is niet zo moeilijk. Je klanten hebben een vraag en jij hebt een aanbod. En met een beetje geluk en vaardigheid stem je die op elkaar af.

Maar ben je er dan al? Nee, nog lang niet. Want wat jij te koop hebt, kan een ander ook aanbieden. zijn jouw prijzen hoger of lager? Wanneer je niet zo goed in de kijker staat, komen mensen daar niet achter, omdat ze ervoor kiezen om te kopen bij jouw concurrent. Puur omdat ze jouw winkel zonder pardon voorbij lopen.

Waarom geven ze je die kans dan niet? Tja, simpelweg bestaan is gewoon niet genoeg. je moet ook aantrekkingskracht hebben. En daar zul jij flink je best voor moeten doen. Wat moet je dan allemaal ondernemen? Nou, dat zullen we je vertellen.

Klaar voor actie

De volle mep betalen voor iets dat we graag willen hebben? Ja, dat doen we wel, maar meestal met frisse dan wel onbewuste tegenzin. In plaats daarvan maken we liever gebruik van hoge kortingen. Maar ja, dan moeten die er wel zijn, natuurlijk! Daarom is het heel belangrijk voor jou als uitbater van een winkel wat er speelt onder jouw publiek.

Oftewel, welke producten zijn populair en kunnen worden afgeprijsd? Daar komen behoorlijk wat mensen op af, en die vertellen dat dan weer door. Maar mocht je wat voor actie dna ook organiseren, dan moeten mensen daarvan wel op de hoogte zijn. Dat betekent dat je online en in flyers en al dan niet plaatselijke kranten zult moeten adverteren.

Meegaan met de tijd

Op dit moment is er van alles aan de hand waar jouw publiek zich mee bezighoudt, goedschiks of kwaadschiks. Daarmee hebben we het over alles van de Kerstperiode tot de coronacrisis. Kortom, vier feesten met mensen mee of steek ze een hart onder de riem. Zorg dat je aanbod is afgesteld op een speciale dag of periode die op komst is. De acties waar we het net over hadden, kunnen daar bijvoorbeeld bij helpen. Bovendien zijn er vast zat producten te bedenken die in een bepaalde periode heel populair zijn. Bied die dan ook aan. Laat mensen weten dat jij ook meedoet met alle heisa en maak jezelf populair!

Jouw unieke etalage

Voordat mensen bij jou naar binnen lopen, zien ze hoogstwaarschijnlijk jouw etalage. Sterker nog, die kan het winkelpubliek overtuigen om bij jou naar binnen te lopen. Dat betekent dat je dus heel goed je best doet om een prachtige presentatie op poten te zetten. Hiervoor gebruik je een deel van je aanbod, veel creativiteit en speciaal etalage materiaal. En ja, combineer deze wetenschap eens met wat we je allemaal hebben verteld in de vorige twee alinea’s!

Aanbevolen artikelen