Veilig thuis

Wanneer je op zoek bent naar een alarmsysteem dat jou en je gezin maximaal beschermd, is het verstandig om advies te vragen aan een expert. Die zal de risico’s in jouw woning inschatten en op basis daarvan een alarmsysteem op maat leveren. Deze bestaat uit diverse componenten zoals magneetcontacten, camera’s en infrarood detectoren. De juiste installateur zorgt vervolgens voor een optimale plaatsing, dit is erg belangrijk voor de juiste werking van het systeem.

Tegenwoordig zie je steeds meer geïntegreerde totaalsystemen die je niet alleen beschermen tegen brand en inbraak maar desgewenst ook veiligheidsopties kunnen hebben zoals:

  • Slimme thermostaten, die je met je smartphone kunt bedienen
  • Intelligente sloten, waarmee de deur van een afstand geopend en op slot gedaan kan worden
  • Geconnecteerde deurbellen, waarbij je je smartphone gebruikt om met bezoekers te communiceren door gebruik van beeld en geluid.
  • Camera’s met ingebouwde luidspreker en microfoon
  • Paniekknoppen
  • Slimme verlichting, waardoor je het kan laten lijken alsof er mensen thuis zijn.
  • Waterlekdetectie, doordat je snel kunt handelen scheelt het je veel schade

Voor welke bediening kies je?

Oudere systemen moet je helemaal met de hand instellen. De systemen van nu hebben apps waarmee je eenvoudig functies op afstand beheert. Sommige functies maken het mogelijk om meerdere gebruikers toe te voegen, ieder met hun eigen rechten, codes en toegangsuren. Met een alarmsysteem dat aangestuurd kan worden met je smartphone, heb je altijd en overal controle over je woning.

Bescherm onderdelen tegen sabotage of stroomuitval

Zorg dat elk onderdeel in constante verbinding staat met de centrale unit van  het systeem en beschermd is. Als alles goed werkt gaat er een alarm af als iemand een onderdeel probeert te verplaatsen of de verbinding wordt verbroken. Als je vaste internetverbinding uitvalt, kun je er met een back-upconnenctielijn voor zorgen dat het alarm toch naar jou of de alarmcentrale gestuurd wordt.

Kijk eens naar het vogeltje

Camera’s kunnen een handige aanvulling zijn. Ze doen dienst als bijkomende detectie en nemen beelden op tijdens een incident. Bovendien kun je overal en altijd je huis bekijken. Op beeld zie je het verschil tussen een persoon, dier of voertuig. En je kunt instellen om alleen een waarschuwing te krijgen als er een persoon of voertuig in beeld is. Ook is het mogelijk om alleen een melding te krijgen als een auto in de door jou bepaalde zone stopt, en niet als deze gewoon langs je huis rijdt. Enkel camera’s is voor een doorsnee woning niet voldoende.

Aanbevolen artikelen