Creëer gasten met heimwee!

Creëer gasten met heimwee!

Oftewel, stel alles in het werk om ervoor te zorgen dat jouw bezoekers liever niet meer naar huis gaan, of in ieder geval graag zo snel mogelijk terug komen.

Zolang jij je tot in de puntjes voorbereid, zal het succes van een gezellige avond in ieder geval niet afhangen van jouw inzet. Anderzijds zorg jij met al jouw lekkernijen en een aantrekkelijke sfeer in huis dat een eventueel donker humeur verdwijnt als sneeuw voor de zon. Op alle zintuigen wordt heel slim ingespeeld en vervolgens kan het gezellige samenzijn niet meer stuk. Zodra mensen jou nou gaan vragen wat jouw geheim precies is, geef je daar uiteraard wijselijk een heel summier of cryptisch antwoord op. Of je zegt helemaal niks. Echter, de volgende facetten zullen zeker een bijdrage leveren aan het succes van jouw bijeenkomst.

Kosten noch moeite

Kijk, tijdens sommige feestjes maakt het niet uit dat gasten een papieren bordje en een plastic bekertje moeten pakken omdat die dingen toch om de haverklap vervangen moeten worden. Dat krijg je wanneer je het ene ingrediënt niet met het andere wilt vermengen en dat is heel begrijpelijk. Maar doe je ontzettend je best en wil je ervoor zorgen dat je eettafel er behoorlijk fotogeniek uitziet? Dan heb je wel het een en ander aan topkwaliteit servies nodig. Je zet niet zomaar borden, schalen en bekers op tafel en het liefste sluiten deze onderdelen ook nog eens geweldig op elkaar aan. En ja, daar kun je behoorlijk wat geld aan kwijt zijn. Daarom begonnen we ook met ‘kosten noch moeite’.

Het oog wil ook wat

De verwachtingen bij jouw gasten lopen extra hoog op wanneer het gewoon direct opvalt dat je er alles aan hebt gedaan om jouw woning voor de gelegenheid aantrekkelijk in te richten. Uiteraard mag er geen rommel aanwezig zijn en heb je alles netjes schoongemaakt. Misschien moet je voor een grote hoeveelheid gasten het meubilair wat herschikken en extra stoelen tevoorschijn toveren. En dan de eetkamer zelf! Tafellakens, placemats, verlichting, huisparfum en een passend muziekje helpen je vooruit. Past een modern of een klassiek bestek het beste bij jouw setting?De vorken, messen en lepels van van Kempen en Begeer sluiten naadloos overal bij aan, dus maak je wat dat betreft geen zorgen.

Even alles lekker laten zakken

Hopelijk heeft alles gesmaakt en ben jij over iedere gang letterlijk dik tevreden! Dat geldt natuurlijk helemaal wanneer jouw gasten je overladen met complimentjes. Nu is de gelegenheid daar om even gezellig te verzamelen aan de koffietafel alvorens de avond af te sluiten. Serveer thee, koffie, sap of een borrel met bijpassende zelfgemaakte hapjes. Gebruik hier étagères voor of andere prachtige schalen. Wat je ook doet, baseer je op het feit dat presentatie alles is!

Aanbevolen artikelen