Heerlijk dromen, samen of alleen

Je wilt een twijfelaar kopen. Misschien omdat je slaapkamer niet zo groot is of omdat je het fijn vind om dicht tegen elkaar aan te liggen. Een twijfelaar is ook ideaal als je alleen slaapt, deze is namelijk iets breder dan een standaard eenpersoonsbed, maar toch smaller dan het kleinste tweepersoonsbed. Zo heb je alle ruimte voor jezelf en kun je heerlijk breeduit liggen.  

Comfortabel slapen op het juiste matras

Naast een goed bed is een fijn matras onmisbaar. Vraag bij het uitzoeken van een nieuw matras altijd om advies in je omgeving.  Hieronder belichten we veelgekochte matrassen die hun dienst hebben bewezen. Zo maak jij je klaar voor de ultieme nachtrust.

Traagschuim matras

Dit matras vormt zich naar je lichaam en wordt ook wel memory foam genoemd. Door de combinatie van visco-elastisch schuim en ander schuim wordt voorkomen dat het traagschuim te weinig weerstand biedt. De extra comfort die wordt geboden komt door de toplaag van dit matras. Mensen met fysieke klachten hebben veel baat bij een matras als deze. Heb je het vaak warm in bed, dan is dit materiaal niet geschikt voor u.

Koudschuim matras

De combinatie van de hoge dichtheid en open celstructuur in dit matras zorgen voor een goede veerkracht. Dankzij het PU schuim heeft dit matras een uitstekend ventilerend vermogen en ontstaat er nauwelijks kuilvorming. 

Pocketvering matras

Dit matras bestaat zoals te verwachten valt uit pocketveringen. Dit zijn metalen veren die verzameld worden in een ‘pocket’. Voor ultiem comfort werken alle veren en pockets afzonderlijk van elkaar. De buitenkant van een pocket is gemaakt van schuimrubber, dit voorkomt dat de metalen veren door het matras heen schieten.

Latex matras

Latex matrassen zijn over het algemeen zeer soepel en comfortabel en gemaakt van synthetisch rubber of natuurlijk materiaal. In sommige gevallen kan het materiaal koel aanvoelen en niet altijd even goed ventileren. Latex heeft over het algemeen een dichte celstructuur, waardoor vocht en warmte lastig kunnen worden afgevoerd. De prijs van latex is wel wat hoger.

Toch klachten?

Je slaaphouding speelt een grote rol in de keuze voor het juiste matras. Andere aspecten zijn je lichaamsgewicht, lengte en postuur. Een iets dikker matras is ideaal als je wat zwaarder bent. DIt zorgt ervoor dat je lichaam  beter opgevangen wordt, maar niet altijd voor beter ligcomfort. Fysieke klachten kunnen verlicht worden door het juiste matras. Een laatste punt om in de gaten te houden is allergieën. Er zijn speciale matrasbeschermers beschikbaar die werken bij huisstofmijtallergie.

Aanbevolen artikelen