Hout naar je hart

Meubels met een robuuste en natuurlijke uitstraling maak je van steigerplanken. Maar waarom dit materiaal? Hieronder hebben we wat redenen voor je op een rijtje gezet:

  • Het is in iedere gewenste kleur af te werken
  • Je kunt er eenvoudig mee werken
  • Het is geschikt voor zowel binnen als buiten
  • Het is een solide materiaal

Doordat er binnenshuis minder luchtvochtigheid is, zal het steigerhout wat meer krimpen en uitzetten dan buiten. Hierdoor kunnen er meer naden ontstaan. Als je een stoer interieur wilt is dit echt ideaal.

Moet ik dit hout ook behandelen?

Je hoeft gebruikt steigerhout niet perse te behandelen. Het is vaak op natuurlijke wijze geïmpregneerd door weersomstandigheden, verf, kalk en cementresten. Hierdoor kan het tegen een stootje. Voordat je de meubels, zoals een bureau of nachtkastje, in elkaar zet, kun je de planken een vintage look geven door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Pak een staalborstel en ruw het hout op
  2. Kies een nieuwe kleur die jij mooi vind, of maak gebruik van wat oude restjes verf die je misschien nog hebt liggen.
  3. Zet dan met een brede kwast vegen latex in twee kleuren en wissel de kwast af met een spons. Door de hoekjes extra vies te maken, lijkt het hout nog ouder.
  4. Neem de tijd om het hout goed te schuren
  5. Breng de whitewash aan en was het in met een doek. Hiermee haal je het grootste deel er weer van af. Dit hoort erbij.

Vergeet ook de andere onderdelen niet

Als je een tafel of een barkruk van steigerhout wilt maken, heb je een onderstel nodig. Dit kun je eenvoudig maken van koppelstukken en steigerbuizen. Wat is er nou fijner dan dagelijks gebruik te kunnen maken van je eigen expertise? De mooiste meubels en constructies liggen binnen handbereik.

Koppelstukken

Deze zijn gemaakt van thermisch verzinkt, smeedbaar gietijzer en hebben een industriële uitstraling. Je draait de stalen stelschroeven, die meegeleverd worden, eenvoudig met een stiftsleutel aan. Alle steigerbuizen en koppelstukken zijn geschikt voor binnen en buiten omdat ze zijn afgewerkt met een zinken toplaag. Bovendien zijn de materialen door de afwerking meteen gebruiksklaar. Dat is nog eens makkelijk!

Steigerbuizen

En dan nog even over de steigerbuizen, deze zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal. Dit zorgt ervoor dat de buizen ijzersterk zijn. Bij deze producten kun je rekenen op een lange gebruiksduur en door de verschillende lengtes en diameters die je kunt krijgen zijn ze multi inzetbaar.

Aanbevolen artikelen