Wat vereeuwig jij aan je muur?

Zie dat maar als een retorische vraag, want dat is voor iedereen anders. Hoewel het natuurlijk meestal gaat om je mooiste herinnering of een afbeelding van een dierbare.

Bijvoorbeeld je partner, je kind, huisdier, ouders of anderen die heel dichtbij je staan. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Voor hetzelfde geldt is het een inspirerende omgeving. Sterker nog, de foto hoeft niet eens specifiek door jouzelf gemaakt te zijn. Je moet met de afbeelding in ieder geval een bepaalde connectie hebben. Misschien is die geschoten tijdens een belangrijk moment in jouw leven. Denk aan een bevalling, diploma uitreiking, bruiloft of een andere mijlpaal.

Maar wat je ook aan je wand hangt – of neerzet met behulp van een standaard, dat kan natuurlijk ook -, de uitstraling van de afbeelding in kwestie moet bewaard blijven. En daarvoor ga je een lijst nodig hebben die jouw foto eer aandoet. Zullen we eens even naar een paar opties gaan kijken?

Lijst op maat

Nadat jouw foto is geprint en bijvoorbeeld vervolgens werd bijgesneden, kan het zijn dat deze niet meer een standaard formaat heeft. Toch kan zo’n bewerking voor de compositie noodzakelijk zijn. Of misschien wilde je er iemand afknippen aan wie je niet langer herinnerd wilt worden.

Hoe het ook zij, je zou geen moeite moeten hebben met het uitzoeken van een mooi kader. Of je nu een fotolijst van 30×30 cm nodig hebt of eentje van een lengte en breedte die je helemaal niet zo vaak tegenkomt, aan alles hoort een mouw te passen. Ga dan ook altijd in zee met een aanbieder die jou een lijst op maat kan bieden. Geef simpelweg op hoe groot het kader precies moet zijn en laat de rest aan de experts over. Daarbij heb je hier ook de vrijheid om het materiaal, de kleur, dikte en textuur van de lijst te kiezen. Met ‘op maat’ bedoelen wij dan ook echt op maat.

Collage

Lastig kiezen soms hè, tussen al die mooie herinneringen? In plaats van tegen één afbeelding wil je het liefst tegen een heleboel verschillende aan kunnen kijken. En dat is gelukkig ook gewoon mogelijk. Al wat je daarvoor nodig hebt, is een collagelijst. Hierin kun je verschillende kleinere foto’s kwijt die voor jou een bijzondere betekenis hebben. En aangezien je constant nieuwe herinneringen aanmaakt, kun je met het grootste gemak de foto’s vervangen wanneer de tijd rijp is. De kiekjes die ruim baan moeten maken kun je dan bijvoorbeeld kwijt in een foto album.

Wissellijst

Om nog even bij het aanmaken van herinneringen te blijven, die invloed hebben op waar jij je interieur mee versiert: dat kan ook één centrale terugblik zijn. En die vernieuwt zich natuurlijk ook weer continu. Dus heb je een zogeheten wissellijst nodig die je de kans biedt om met het grootste gemak een foto, schilderij of illustratie te verwijderen en er een andere voor in de plaats te zetten. Jouw huiskamer verandert dus moeiteloos met je mee!

Aanbevolen artikelen