Hoe maak je de beslissing tussen een laminaatvloer of eiken vloer?

Laminaten worden gemaakt van composietmateriaal dat uit verschillende lagen is opgebouwd, terwijl eiken vloeren meestal gemaakt zijn van massief hardhout. Eiken vloeren hebben een natuurlijke schoonheid en geven karakter aan een ruimte. Laminaten zijn op de lange termijn goedkoper vanwege hun lage onderhoudsfactor en kunnen bij beschadiging of slijtage gemakkelijk worden vervangen. Hoe je een keuze maakt tussen deze vloeren lees je in deze blog!

Eiken vloeren bieden de natuurlijke uitstraling die u zoekt

Eiken vloeren zijn populair omdat ze een meer natuurlijke uitstraling aan de ruimte geven. Eik is een product van de natuur, wat een warm gevoel geeft aan je interieur. De schoonheid van eikenhout komt van zijn natuurlijke kleurvariatie en unieke nerfpatronen die elke plank uniek maken. Eiken vloeren zijn hardhouten vloeren, wat betekent dat ze zonder grote problemen kunnen worden geschuurd en indien nodig opnieuw worden afgewerkt. Ze zijn vaak gemaakt van teruggewonnen hout dat een milieuvriendelijke decoratieve touch geeft zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of betaalbaarheid.

Wat zijn de verschillen tussen eiken vloeren en laminaatvloeren?

Eiken vloeren zijn gemaakt van massief houten planken en kunnen tot een eeuw meegaan als ze goed worden onderhouden. Deze vloeren hebben een natuurlijke warmte die anders is dan laminaatvloeren. Eiken vloeren zijn duurder, maar ook veel duurzamer. Helaas hebben eiken vloeren veel onderhoud nodig om echt lang mee te gaan. Houd je dit goed bij, dan kan een eiken vloer jaren meegaan. Laminaatvloeren zijn gemaakt van lagen plastic en andere materialen die gemakkelijk kunnen worden bekrast of beschadigd. De kleuren op laminaatvloeren gaan ook niet zo lang mee als eiken vloeren, waardoor het in sommige gevallen minder gewild is. Het onderhoud van laminaatvloeren is wel een stuk minder dan dat van eiken vloeren. Hierdoor is het gebruiksgemak aanzienlijk groter.

Waarom toch voor een laminaatvloer kiezen?

Laminaatvloeren zijn een geweldige optie als u op zoek bent naar de uitstraling van hardhout of tegels zonder het hoge onderhoud. Ze zijn eenvoudig te installeren, duurzaam en verkrijgbaar in verschillende stijlen die echt hardhout kunnen nabootsen. Hierdoor kan je voor verschillende looks gaan. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat vloer van laminaat. Een trendy keuze die makkelijk te maken is met laminaat. Een visgraat laminaat vloer heeft als grote voordeel dat het makkelijk te leggen is. Daarnaast is de kwaliteit van laminaat tegenwoordig zo hoog dat de dikke planken zelfs het geluid van een eikenvloer nabootsen.

Het belangrijkste voordeel van laminaatvloeren is de duurzaamheid en het gemak van het leggen. Maar er zijn ook veel andere voordelen: het ziet eruit als echt hout en het is verkrijgbaar in zoveel stijlen; ze hebben geen onderhoud nodig; ze zijn waterdicht, antislip en vlekbestendig.

Aanbevolen artikelen