Orthomoleculaire therapeut, wat is dat?

Heb je last van bepaalde klachten, maar kun je er je vinger niet opleggen waar het vandaan komt? Vervelend, maar het is nog lastiger als ook de specialisten binnen de reguliere zorg geen oorzaak kunnen vinden. Daar sta je dan, je weet wel degelijk dat jij de klachten hebt, maar als ze niets vinden, wat dan? Leer je er dan maar mee te leven? Nee toch? Je wil er ook vanaf en daarom is de orthomoleculaire therapeut voor jou de eerstvolgende stap. 

Betekenis orthomoleculaire therapeut

Als je het woord orthomoleculair op gaat zoeken, dan kom je er achter dat het gaat over dat je het juiste doet voor je eigen lichaam. Je wil van de klachten af en daarom moet eerst duidelijk worden wat de oorzaak is. Van daaruit kan er gekeken worden naar hoe je er vanaf kunt komen zodat de klachten verdwijnen. Door gebruik te maken van de EMB bloedtest kan de therapeut nog meer inzicht krijgen in je lichaam. Er wordt met behulp van een prikpen bloed afgenomen door een keer in je vinger te prikken. Er wordt dan een druppel bloed afgenomen en opgestuurd naar het lab. Binnen ongeveer twee weken is de uitslag bekend. 

Mogelijkheden orthomoleculaire therapeut

Wanneer er een afspraak is gepland bij de orthomoleculaire therapeut, zal het allemaal vrij snel gaan. Intake, bloedtest, twee weken geduld om op de uitslagen te wachten en dan een vervolgafspraak. Hierin wordt met jou besproken wat de uitslagen zijn, welke klachten het ergste zijn en dus als eerste aangepakt moeten worden en hoe dit aangepakt kan worden. De kans is groot dat je een hele nieuwe leefstijl gaat volgen. Dit doe je natuurlijk niet alleen en ook niet in één keer. Het is een proces waar je ingaat en daarin kun je de nodige begeleiding en ondersteuning krijgen van de orthomoleculaire therapeut. Sommige mensen vinden het fijn om begeleiding te krijgen tijdens het proces. Maar misschien wil je het liever zelfstandig doen, dit kan uiteraard ook. Je krijgt dan wanneer de uitslagen binnen zijn te horen wat er uit is gekomen. Ook krijg je nog advies op maat zodat je weet hoe je je klachten aan kunt pakken. 

Wil je ook graag meer weten over een orthomoleculaire therapeut of een afspraak plannen? Dit is alleen maar een goede keuze, want zo wil jij je lichaam weer in balans brengen. Laat je daarom inspireren door de mogelijkheden en durf de stap te zetten, je staat er niet alleen voor, je wordt namelijk echt gehoord door een orthomoleculaire therapeut! 

Aanbevolen artikelen