Tips voor kappers om je instrumenten te onderhouden

Kappers instrumenten

Vind je het leuk om kapper te zijn? De voldoening om iemand een geweldig kapsel te geven is onmiskenbaar. Maar, net als bij elk ander beroep, is hygiëne een belangrijk onderdeel. Als je kapper bent, weet je dat het belangrijk is om je instrumenten schoon te houden. Niet alleen zien ze er dan beter uit, maar het helpt ook de verspreiding van bacteriën te voorkomen. In dit blogartikel geven we je enkele tips over hoe je je kappersinstrumenten kunt onderhouden.

Houd je instrumenten schoon en ontsmet

Het onderhouden van schone en gedesinfecteerde instrumenten is essentieel voor elke kapper. Door een paar eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat uw instrumenten schoon en gebruiksklaar zijn telkens als je iemands haar knipt.

De eerste stap is om altijd je handen grondig te wassen voor je aan het werk gaat. Dit helpt de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Zorg er vervolgens voor dat je de instrumenten na elk gebruik schoonmaakt. Gebruik een milde zeep en water om haren en vuil weg te schrobben en spoel ze daarna goed af. Zorg er wel voor dat je alle instrumenten weer goed droogt

Het is ook belangrijk om de werkruimte schoon te houden. Zorg ervoor dat je de vloer regelmatig veegt en dweilt.

Reinig je  kapperskammen, -scharen en -messen met een ontsmettingsmiddel

Om de kammen, borstels en tondeuses met ontsmettingsmiddel te reinigen, moet je een reinigingsmiddel voor je kappers intrumenten gebruiken. Verwijder eerst alle haren en vuil van de kammen, borstels en tondeuses. Spuit vervolgens het ontsmettingsmiddel erop en laat het een paar minuten intrekken. Schrob ze vervolgens schoon met een borstel en spoel ze goed uit. Droog ze ten slotte af met een handdoek.

Een goed middel om je kappers instrumenten mee te reinigen zijn de producten van Barbicide. Dit merk heeft verschillende producten om eenvoudig je kammen, scharen en messen mee te desinfecteren. Gebruik bijvoorbeeld een dompelaar om na ieder gebruik de instrumenten in te ontsmetten. Een groot voordeel hieraan is dat je klanten ook zien dat je een schone kapperszaak hebt en goed omgaat met de hygiëne.

Spoel alle apparatuur na elk gebruik

Als kapper is het belangrijk om je uitrusting schoon en ontsmet te houden. Dit omvat het spoelen van alle apparatuur na elk gebruik. Op die manier help je de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Gebruik een milde zeep en water om vuil en haren weg te schrobben en spoel ze vervolgens goed uit. Maar ontsmet de instrumenten ook regelmatig met een goede desinfectie, zoals dat van Barbicide.

Het onderhouden van schone en gedesinfecteerde instrumenten is essentieel voor elke kapper. Door een paar eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je instrumenten schoon en klaar voor gebruik zijn telkens wanneer je iemands haar knipt. Eén van de belangrijkste manieren om de hygiëne in uw kapsalon te handhaven, is om regelmatig al uw kapperskammen, scharen en messen te desinfecteren met een goed ontsmettingsmiddel zoals Barbicide producten. Dit helpt jouw klanten te beschermen tegen bacteriën en zorgt ervoor dat je apparatuur er scherp uit blijft zien! Pas deze tips toe in uw dagelijkse routine als kapper voor de beste resultaten!

Aanbevolen artikelen