DIY: tafeldecoratie

DIY tafeldecoratie

Nieuwjaar staat gelijk aan goede voornemens. Was een van jouw voornemens om dit jaar meer zelf te maken in plaats van alles readymade te kopen? Groot gelijk, DIY is populairder dan ooit. En in deze dure tijden is het ook een welgekomen besparing. Het is alleen niet altijd eenvoudig om er tijd voor te maken en om genoeg creatieve ideeën te hebben. Lees verder als je graag wil weten hoe je zelf je tafeldecoratie kan maken. 

Foto’s

Een nieuw jaar brengt nieuwe creatieve projecten met zich mee. Twijfel je ook al zo lang om iets creatiefs te doen met de duizenden reisfoto’s die je in de loop der jaren verzameld hebt? Dit is je kans! Een leuk idee is om er onderleggers voor je tafel van te maken. Je kan per onderlegger bijvoorbeeld één grote foto kiezen. Of als de keuzestress te groot is, kan je ook voor fotocollages gaan. In elk geval zal je altijd goedgezind zijn als je die onderleggers met mooie herinneringen op tafel ziet liggen.  

Bloemen 

Bloemen zijn altijd een goed idee. Ze maken je huis direct een pak kleurrijker en feestelijker. Wie graag in de tuin werkt, kan zelf bloemen kweken. Elk moment van het jaar heeft zijn charme: van sneeuwklokjes tot herfstanemonen. Heb je geen groene vingers? Dan kan je je creativiteit op genoeg andere manieren tot uiting laten komen. In plaats van een nieuwe vaas te kopen, kan je bijvoorbeeld oude drankflessen recupereren. Een oude Hendrick’s fles zorgt onmiddellijk voor een warm element op je tafel. En als je het kind in je naar boven wil laten komen, kan je zelfs je eigen papieren bloemen maken.  

Naamkaartjes 

Als je een feestje organiseert, is het altijd leuk om originele naamkaartjes op tafel te zetten. Het is een mooi decoratief element en je bezoekers zullen die attentie zeker en vast appreciëren. Naamkaartjes kan je snel en gemakkelijk via verschillende websites bestellen. Of je nu zelf een concept vanaf nul uitwerkt of via een bestaande template werkt, het resultaat zal sowieso mooi zijn. Wil je liever iets met papier uitwerken? Dan kan je dat ook via Origami doen. Gekleurd printpapier en een aantal patronen: meer heb je niet nodig om aan de slag te gaan.  

Kaarsen

Een tafel zonder kaarsen is als een stoel zonder poot. Kaarsen maken je tafel direct heel gezellig. Als je tijd hebt, kan je proberen om zelf die kaarsen te maken. Het lijkt moeilijker dan het is. Een mooi kopje, oude kaarsen, een lontje en twee pannen: meer heb je niet nodig om het voor elkaar te krijgen. Veel succes!

Aanbevolen artikelen