Terrasoverkapping maken?

Wil jij ook heerlijk genieten van jouw tuin met een mooie terrasoverkapping? Maar valt het eigenlijk een beetje buiten jouw budget? Gelukkig kun je er ook voor kiezen om er zélf een te maken. Het is natuurlijk niet hetzelfde als het kopen van een nieuwe mooie overkapping, maar het kan veel geld schelen. Uiteindelijk komt het er op neer dat je van een terrasoverkapping in jouw tuin kunt genieten voor minder geld.

Materialen 

Belangrijk is om te kijken naar de materialen die je nodig hebt en het design. Je kunt kiezen voor een simpel design waar het overdekt is met hout, maar je kunt bijvoorbeeld er ook glas in verwerken. Houdt er wel rekening mee dat het dan ook een stuk duurder wordt. De prijzen van het materiaal is ook afhankelijk van welk soort hout je kiest. Sommige houtsoorten zijn nou eenmaal duurder dan de anderen. Wel is het belangrijk om te kijken of het hout wel geschikt is voor een terrasoverkapping. Sommige houtsoorten zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor buitengebruik. De terrasoverkapping zal natuurlijk buiten staan. Het hout moet dus goed bestand zijn tegen weer en wind. 

Harde houtsoorten zijn vaak beter geschikt voor buiten projecten. Het voordeel van hardhout is dat het zeer duurzaam is. Er zijn verschillende soorten hardhout zoals acaciahout, teakhout en cederhout. Harde houtsoorten hebben vaak een levensduur tot wel 25 jaar. Dat betekent dus extra lang genieten van jouw zelfgemaakte overkapping!

Naast hout moet je ook kijken naar andere materialen die je nodig hebt. Zo heb je schroeven nodig om alles aan elkaar te bevestigen, maar ook houtverbindingen zodat het goed aansluit op elkaar. 

Gereedschappen 

Naast materialen heb je ook gereedschappen nodig. Je kunt bij veel houtbedrijven hout op maat gezaagd verkrijgen. Het is dus niet altijd nodig om een zaag te hebben. Wel is een schroefboormachine handig. Je zult wel gaten in het hout moeten maken en moeten schroeven om alles goed in elkaar te zetten. Daarnaast is een schuurmachine ook handig. Vooral als het om onbewerkt hout gaat. Als je geen last van splinters wilt en dergelijke is het schuren onmisbaar. Na het schuren kun je het hout ook verven en beitsen. Denk hier ook bij na over de houtkeuze. Is de houtkleur zo al prima of wil je het toch nog verven? Het beitsen van het hout is altijd aan te raden. Hierdoor wordt het hout beter bestand tegen weersomstandigheden en zal het langer mooi blijven.

Aanbevolen artikelen