Meer sfeer in huis door wat simpele aanpassingen

Nu we met z’n allen heel veel thuis zitten, ga je nog meer waarde hechten aan jouw interieur en de sfeer die het uitstraalt. Thuis moet een warme en gezellige plek zijn. Met een aantal simpele aanpassingen kun jij de kamers in huis nét even een tikkeltje sfeervoller maken. Zonder bakken met geld uit te geven aan een compleet nieuwe set meubels, kun je jouw huis toch in een nieuw jasje steken! 

Warme voetjes op je vloerkleed

Je hebt ze in alle soorten, maten, kleuren en diktes. Een vloerkleed is de perfecte sfeermaker. Naast dat het zorgt voor een gezellig aanzicht, geeft het ook nog een lekkere ondergrond voor je voeten. Een vloerkleed is niet alleen geschikt voor in de woonkamer. In de laatste jaren is het ook trendy geworden om de eetkamer of -hoek er mee aan te kleden. Kleden kunnen best prijzig zijn. Toch zijn er ook goede vloerkleden tegen een hele mooie prijs. Weet je niet welk vloerkleed bij jouw interieur past? Neem eens een kijkje op Pinterest, een platform bomvol inspiratie!

Een likje verf hier en daar

Zat van staren naar die witte muur? Stap uit jouw comfortzone en geef het een kleurtje. Kleur zorgt voor meer sfeer en leven in je huis. Het hoeft niet per se een uitgesproken kleur te zijn, als je daar niet van houdt. Lichtgrijs of beige kunnen ook al een heel groot verschil maken. Nog niet overtuigd om een muur te gaan verven? Koop een groot goedkoop canvas en verf deze in een kleur die in je ruimte zou kunnen passen. Hang het vervolgens aan de muur. Op deze manier kun je alvast wennen aan de kleur zonder de hele muur te hoeven verven. Misschien ben je daarna toch wel overtuigd om de stap te zetten!

(Droog)bloemen vergaan niet 

We kunnen er niet meer omheen, dé trend van dit moment: droogbloemen! Een droogbloemen boeket blijft minimaal een half jaar mooi. Het heeft geen water of andere verzorging nodig. Deze soort is perfect voor de luie plantenmoeder of -vader of voor degenen zonder groene vingers! Het geeft een chique en sierlijk effect aan een ruimte, een echte eyecatcher! Ook zijn deze bloemen leuk om te geven als cadeau, geschikt voor iedere gelegenheid.

Geef tweedehands een tweede kans 

Is de eettafel toe aan vervanging, heb je een groter tv meubel nodig of kom je kastruimte tekort? Ga eerst naar de kringloop of zoek op een platform als Marktplaats! Hier kun je voor leuke prijsjes mooie spullen vinden. Houd altijd in je achterhoofd dat je met een likje verf de boel kunt opfrissen en veranderen. Ga zelf ook niet zomaar naar de stort en kijk of je iemand anders misschien blij kunt maken met je oude interieur, of doe een ruil met vrienden of familie. Meubels die al geleefd zijn, geven een bepaalde uitstraling aan de ruimte. Het kopen van tweedehands spullen is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor de duurzaamheid, extra fijn!

Aanbevolen artikelen