De nieuwste trends voor je interieur!

Heb jij net een nieuw huis gekocht dat nog ingericht moet worden? Of kan je huidige huis wel een make-over gebruiken? Lees dan hier wat de nieuwste trends zijn op interieur-gebied en doe wat inspiratie op!

Een duurzaam huis

De eerste trend gaat over duurzaamheid. Dit gaat een steeds grotere rol spelen. Waar mensen in hun tuin vaker kiezen voor bijvoorbeeld een moestuin, krijgt ook het interieur van een huis een steeds duurzamer karakter. Mensen kiezen bijvoorbeeld vaker voor materiaal dat gerecycled is of meubels die tijdloos zijn en daardoor langer mooi staan. Bovendien wordt de natuur vaak in huis gehaald door planten en bloemen. Ook droogbloemen zijn terug van weggeweest: milieubewust je interieur stylen is echt de nieuwste trend.

Lichte kleuren

De tweede trend gaat over kleuren. Steeds vaker zien we een huis waarin lichte kleuren zijn verwerkt. Dat zorgt namelijk voor een fris gevoel. De lichte tinten komen uit de Scandinavische wereld. Meubels en vloeren in een lichte kleur zorgen voor een fijne en rustgevende sfeer in huis. Er zijn verschillende opties wat betreft vloeren, maar een visgraat laminaat zorgt echt voor een speciaal effect. Hoe cool is dat! Je kunt lichte kleuren niet alleen kiezen voor vloeren, maar bijvoorbeeld ook voor het plafond. Een tip: lichte houtsoorten staan erg goed bij natuurlijke tinten, zoals blauw, bruin en groen. Door de afwisseling van licht met natuurlijke kleuren, zorg je ervoor dat je inrichting niet saai wordt.

Rond

Ook ronde vormen zijn helemaal in. Door ronde vormen in je interieur krijgt je huis een artistieke sfeer. Rome vormen hebben als gevolg dat een ruimte gezellig en daarnaast ruim oogt. Je kunt denken aan ronde accessoires, zoals een spiegel of vloerkleed, maar ook aan ronde meubels, zoals een ronde eettafel! Als je met je vrienden of familie aan een vierkante eettafel zit, is het soms lastig met iedereen een gesprek aan te gaan, omdat je elkaar niet goed kunt zien. Met een ronde eettafel is dat probleem opgelost! Handig! Ook de stoelen rondom de eettafel hebben steeds vaker een ronde vorm. Een bijpassende ronde bank in je woonkamer, met mooie ronde kussens, maakt het helemaal af! Durf jij mee te gaan met deze leuke trend?

Fluffy

Een andere trend is een hele fijne: knuffelbare elementen in je huis! Je kunt je huis extra gezellig maken door er fluffy en heerlijk zachte items in te plaatsen! Een schapenvachtje voor op de bank bijvoorbeeld, of zachte kussens in verschillende kleuren, een heerlijk dekentje of een heel fijn en warm vloerkleed: allemaal voorbeelden van fluffy items voor in je huis. Hoe fijn is het om daar tegenaan te liggen na een lange dag. Deze elementen zorgen absoluut voor een warme uitstraling in je huis. Wie wil dat nou niet?

Aanbevolen artikelen