Wat is passende kantoorinrichting?

Opzoek naar kantoorinrichting? Passend bij uw bedrijf, organisatie mensen huisstijl we zetten voor u gouden tips op een rij.

Positieve invloed

We brengen veel tijd door op kantoor en daarom ook een goede werkplek is van belang. Een fijne werkplek heeft positieve invloed op ons daarnaast kleur van je kantoor of raamdecoratie kan je werkdag beïnvloeden. Laat kleur je helpen in wat je wilt bereiken. Dat klinkt vrij simpel maar toch zit hier meer achter dan u denkt de invloed van kleur is krachtig, naast dat de kleuren van je kantoor muren is ook je raamdecoratie van belang. Zie website voor raamdecoratie van raamdecoratie specialist. 

In kantoor voorkeur gaat uit naar donkere en koelere kleuren. 

Bijvoorbeeld blauw, licht groen en beige tinten in ruimtes waar mensen geconcentreerd werken. Licht kleuren opnemen meer licht van buiten, waardoor we overdag alerter zijn. 

Groene: staan symbool voor de natuur en zijn van natuur verfrissend en stress verlichtend. 

Geel: geel symbool van de zon dat we vaak associëren met optimisme en de blijdschap. Het trekt onze aandacht en zou ons geheugen en onze denkprocessen verbeteren. Gele tinten geven energie en moedigen mensen aan te praten, en kunnen ze gebruikt worden in ruimtes om creativiteit te stimuleren. Het is wel echter sterke geeltinten te vermijden, die kunnen storende zijn en jou vermoeien. 

Rood: Rood trekt snel onze aandacht, werkt stimulerend en doet ons hart sneller kloppen. Rode kleuren moeten spaarzaam worden gebruikt omdat ze ook boosheid en paniek kunnen veroorzaken. Dit kan lijden tot een verhoogde bloeddruk en het vrijkomen van het stresshormoon. Anderzijds kunnen rood en geel geschikt zijn in ruimtes waar je activiteit wilt stimuleren en mensen energie wilt geven. Bijvoorbeeld in kantine. 

Kleuren hebben een buiten gewoon sterke effect op de productiviteit en motivatie van een werknemer. Wil je de energie op kantoor maximaliseren of wil in je werkomgeving een beetje rust halen? maak dan gebruik van kleuren psychologie bij de inrichting van je kantoor.

Aanbevolen artikelen