Het verschil tussen SEA en SEO

Het verschil tussen SEA en SEO

In de wereld van online marketing kent iedereen ze wel, de termen SEA en SEO. Maar waarom zijn deze termen nou zo belangrijk en wat is nou eigenlijk het verschil tussen de twee termen? Dat gaan we in dit blog bespreken samen met ook nog een goeie aanrader voor een Online marketingbureau in Groningen.

Wat betekent SEA en waarom SEA?

Wat is SEA? SEA staat voor Search Engine Advertising. Dit houdt in dat je bovenaan de zoekbalk staat door te betalen. Hierdoor zie je ook via welke zoekwoorden iemand op jouw website binnenkomt. Dit kun je niet zien bij SEO alleen daar vertel ik later meer over. Verder zie je ook bij SEA hoeveel je kosten bij een campagne waren en hoeveel dit jou heeft opgeleverd. Verder wordt er bij SEA niet gegarandeerd dat je bovenaan komt te staan. Dit heeft te maken met het feit dat het beoordeeld moet worden door google en daaraan zijn bepaalde eisen gesteld. De relevantie is erg belangrijk en ook kun je bieden als er meerdere aanbieders zijn. Dit doen ze om te zorgen dat voor de personen die wat willen zoeken in de zoekbalk van google dat ze wel de nuttige informatie kunnen vinden. En door deze methode zorgt google er ook voor dat de juiste doelgroep op jouw website terecht komt.

Wat betekent SEO en waarom SEO?

Wat is SEO? SEO staat voor search engine optimization. Dit is ook een manier om hoger in de zoekbalk te verschijnen alleen in dit geval hoef je hier niet voor te betalen. Door hoger in de zoekbalk te verschijnen zien mensen eerder jouw website en klikken eerder op jouw site dan dat de mensen gaan scrollen om op een andere site te klikken. Hierdoor zorg je voor meer bezoekers op jouw website en kopen meer mensen jouw product of dienst. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren alleen hier moet je ook het nodige voor doen. Allereerst moet je zorgen voor een website die snel laadt want dat is erg belangrijk, want mensen willen niet een halfuur wachten tot ze opeen pagina komen! Ten tweede is het ook erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat de informatie die op jouw site te verkrijgen is nuttig en relevant is. Google kijkt naar deze twee aandachtspunten bij het beoordelen van een website. Hoe beter je dit voor elkaar hebt hoe hoger je met jouw website zult belanden!

Onze aanrader:

Wij raden voor een goed online marketingbureau ZZpair aan. Zij zijn gevestigd in Groningen en zijn al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in online marketing met de beste service altijd bij de hand!

Aanbevolen artikelen