Top reinigers voor jouw diesel auto!

Additieven voor je auto met een reinigende werking zijn er genoeg. De meningen over dergelijke producten zijn verdeeld. Voor velen onder ons zeggen additieven ook helemaal niets. Benieuwd naar wat additieven zijn? Lees dan vooral verder.

Wat zijn additieven

Additieven zijn middelen voor de motor van je auto die je kunt toevoegen aan de olie, brandstof en radiator. Het aanbod in deze producten is groot maar de kwaliteit varieert ook heel erg.

Er is genoeg discussie over het nut van additieven. Vaak maakt het dat een mindere kwaliteit van een bepaald middel dat mensen het maar onzin en geldverspilling noemen.

Als je er toch voor kiest, en dat is helemaal geen gek idee, kies dan wel voor een kwaliteitsproduct. Deze kwaliteit wordt grotendeels bepaald door de verhouding werkzame stoffen. Hoe meer erin zitten, des te hoger de kwaliteit.

Wat je zeker niet moet doen is domweg een product kopen en denken dat het van alles en nog wat voor je gaat oplossen. Technische mankementen lost het zeker niet op. Hiervoor heb je nog altijd een goede monteur nodig. Wat ze wel kunnen is je motor reinigen en beschermen. Daarnaast kunnen ze ook helpen om bepaalde reparaties nog wat uit te kunnen stellen.

Brandstof additieven voor jouw dieselauto

Als je voor een kwaliteitsproduct gaat moet je zeker kijken in het assortiment van Lindemann. In hun assortiment hebben ze onder andere een turbo cleaner diesel. Diesel auto’s hebben hier veel baat bij. Naast dat het de turbo reinigt, pakt het ook je gehele brandstofsysteem en het in- als uitlaatsysteem aan. Voor een 80 liter tank is één blik voldoende.   

Een andere goede dieseltoevoeging voor je auto is DieselBoost. Dit product reinigt en smeert je complete brandstofsysteem. Ideaal want zo blijft jouw diesel in topconditie. Het is een aanvulling op Total Care Diesel. Belangrijk is dat je er wel op let dat je ze niet tegelijkertijd gebruikt.

Olie additieven voor jouw diesel

Hierboven spraken we over additieven voor de brandstof. Ze zijn er echter ook voor de toevoeging aan de olie. Ook deze hebben een beschermde en reinigende werking. Er zijn er zelfs verkrijgbaar die het olieverbruik verminderen maar ook kleine lekkages kunnen verhelpen. Oil Stop Leak is hiervoor een zeer geschikt Additief. Lindeman is een voorbeeld hiervan. Wist je dat er ook additieven met reinigende werking zijn voor je koelsysteem en radiator?

Aanbevolen artikelen