Malaga Spanje, absoluut een bestemming om te overwegen

Andalusië in Spanje staat er sinds jaar en dag om bekend één van de veruit meest interessante en uitnodigen regio’s te zijn. Dat is onder meer het gevolg van de aanwezigheid van het zeer diverse Malaga. Voor deze bestemming geldt dat ze elk jaar opnieuw wordt bezocht door ontzettend veel mensen die op zoek zijn naar zon, zee en strand, maar ook naar cultuur. Je kan een vakantie in Malaga Spanje boeken omwille van de troeven waar de stad over beschikt, maar het zou zeker geen goed idee zijn om de omgeving uit het oog te verliezen, integendeel. In ieder geval, overweeg jij ook vakantie naar deze stad? Blijf dan absoluut zeker nog even lekker verder lezen! 

Waarom een vakantie naar Malaga Spanje boeken?

Zoals in de inleiding van deze pagina al aangehaald zal je tot de conclusie komen dat een vakantie naar Malaga Spanje boeken omwille van meerdere redenen een goede keuze kan zijn. In eerste instantie is er natuurlijk het fantastische klimaat van Andalusië waar je op kan rekenen. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je tot de vaststelling komen dat er zowel in Malaga zelf als in haar omgeving heel wat toeristische troeven zijn terug te vinden. Niet alleen komen de watersporters hier bijvoorbeeld uitstekend aan hun trekken, daarnaast kan je er ook heel wat culturele hoogtepunten ontdekken. Dit zal bij veel toeristen alvast meer dan als muziek in de oren klinken. 

Op ontdekking in Malaga centrum 

Voor Malaga geldt dat ze eigenlijk over verschillende stadscentra beschikt. We maken hierbij namelijk een onderscheid tussen enerzijds het moderne en anderzijds het historische centrum van de stad. Voor het oude centrum geldt bovendien dat ze voor een groot deel autovrij is. Je treft hier een aantal prachtige steden aan die uitnodigen om te ontdekken. Het betreft hier dan onder meer de volgende pleinen:

  • Plaza de la Merced; 
  • Plaza de los Mártires; 
  • Plaza de la Constitución; 
  • Plaza del Obispo;

Verspreid over het oude centrum van Malaga Spanje tref je niet alleen heel wat gezellige bars, maar ook sfeervolle restaurants aan waarin je een lekker hapje kan eten. Ben jij iemand die ook wel houdt van de traditionele Spaanse tapas? Dan ben je hier alvast zeker aan het juiste adres!

Deze bezienswaardigheden bezoeken in Malaga Spanje 

Wil je tijdens jouw vakantie in Malaga Spanje ook graag kennismaken met enkele prachtige, historische bezienswaardigheden? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er heel wat absolute pareltjes op je wachten om ontdekt te worden. Denk hierbij concreet aan bijvoorbeeld:

  • De Alcazaba; 
  • Het Castillo de Gibralfaro; 
  • Het Teatro Romano;

Naast bovenstaande zal je eveneens tot de vaststelling komen dat Malaga Spanje vooral bekend staat omwille van de werken van Pablo Picasso die je hier kan bewonderen. Voor fans van de kunstenaar mag een bezoek aan het zogenaamde Picasso Museum alvast zeker niet op het verlanglijstje ontbreken. Het museum van de kunstenaar bevindt zich in diens geboortehuis wat uiteraard alleen maar bijdraagt aan het belang van dit museum. In ieder geval mag het duidelijk zijn, een vakantie boeken naar Malaga Spanje is zeker en vast meer dan de moeite waard om te overwegen.

Aanbevolen artikelen