Wat moet je gedaan hebben in Utrecht?

In Utrecht moet je de Domtoren bezoeken, die bekend staat om zijn hoogte en bouwstijl. De toren heeft een hoogte van 123 meter en wordt de hoogste kerktoren ter wereld genoemd.

In de Domtoren bevindt zich een bezoekerscentrum met multimediale displays over onderwerpen als kerkgeschiedenis, het middeleeuwse leven in Utrecht en de bouw van torens. Het biedt ook een prachtig uitzicht over Utrecht van binnen en van buiten.

De Domtoren is elke dag open behalve op 24 december.

Geschiedenis van Utrecht

Utrecht is een stad in Nederland met een rijke historie. Utrecht werd voor het eerst genoemd in Romeinse teksten van rond 70 na Christus en werd gesticht door de Romeinen. De stad is in de loop van de tijd gegroeid en werd een belangrijk centrum voor handel, onderwijs, recht en overheid.

Waar eten (en drinken) in Utrecht?

Ik zou aanraden om naar de Kippenstraat te gaan. Het is een leuk straatje met veel restaurants en een van de oudste pubs van de stad. Ze hebben een verscheidenheid aan restaurants die de Nederlandse keuken serveren, maar als je op zoek bent naar iets meer internationaals, dan moet je eens kijken bij het Thaise restaurant en de bar op de hoek. Als je een authentieke Nederlandse ervaring wilt, raad ik je aan om bitterballen of paling te proberen, beide delicatessen uit Nederland. Op www.eethetbeter.nl lees je meer over heerlijke restaurants, in welke stad dan ook!

Als u op zoek bent naar een meer luxe eetervaring, dan raad ik u aan La Place En Bois te bezoeken. Dit restaurant heeft een uitgebreide wijnkaart en serveert ook gerechten met Franse invloeden zoals ratatouille, beef bourguignon en coq au vin. Daarnaast mogen de kroegen in Utrecht natuurlijk niet ontbreken! Neem daarom eens een kijkje bij de 10 leukste kroegen van Utrecht! Ook een High Wine Utrecht is een zekere aanrader!

Dingen die je niet mag missen over Utrecht

Utrecht is een prachtige stad met zo’n 300.000 inwoners. Nederlanders zeggen graag dat Utrecht de beste levenskwaliteit van Nederland heeft. Het centrum van Utrecht is goed beloopbaar en mensen van alle leeftijden gebruiken de fiets om zich te verplaatsen. Er zijn niet veel auto’s in Utrecht en de meeste mensen reizen per fiets of te voet. Het centraal station ligt vlakbij het stadscentrum en maakt het voor bezoekers gemakkelijk om andere delen van Nederland per trein te verkennen. Utrecht heeft een lange traditie op het gebied van onderwijs, wetenschap, cultuur en kunst, die indruk heeft gemaakt op de architectuur en vormgeving van de stad.

Aanbevolen artikelen